O mnie

Swoją drogę z winem zacząłem już prawie 10 lat temu. Początkowo importowaliśmy jedynie hiszpańskie wina, później dołączyły do nich też delikatesy. Wybitne sery prosto z La Manchy, oliwa i oczywiście szynka serrano. W tym czasie byliśmy dość często zapraszani do Hiszpanii i odwiedzaliśmy różne imprezy targowe, jak słynne Alimentaria w Barcelonie, czy slowfoodowe włoskie Salone del Gusto. Poznałem wtedy wielu dostawców i wspaniałych ludzi, którzy tym co robią, dają radość innym.

Po kilku latach przyszedł czas na znalezienie swojego miejsca. Powstał food truck, który krążył po Trójmieście, a po roku otworzyliśmy stacjonarny lokal w Gdyni – TAPAS Barcelona. Nasze marzenie, by gościć wszystkich fanów wina i dobrej kuchni stało się faktem!

Czasy się zmieniły, wprowadzane ograniczenia gospodarcze nie pozwoliły na normalną pracę restauracji, a zamówione wino zostało w magazynach zaprzyjaźnionych importerów. Wspólnie stworzyliśmy coś unikalnego – oni przystali na lepsze ceny, a ja postanowiłem zaoferować naszym Klientom wina z różnych stron świata. Tak powstał projekt – KAMIŃSKIwino. Klucz doboru win jeden – są to etykiety, których sam kosztowałem, które moim zdaniem mają bardzo dobrą relację jakości do ceny i które poleciłbym każdemu.

Zapraszam!